Direct contact 

U kunt ons bellen op:
+31 (0)53 573 73 73

 Meer 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Haaksbergen, NL , 23.02.2018 - Extreem lage temperaturen: wees alert

Opslag, transport en verwerking bij extreem lage temperaturen

De komende weken wordt extreme kou verwacht. Deze weersomstandigheden zijn van invloed op de opslag, het transport en de verwerking van onze producten. Om de producten te beschermen tegen deze kou hebben wij vanuit Uzin Utz Nederland maatregelen getroffen in de opslag en het transport van onze producten. Daarnaast is het ook voor u belangrijk de omstandigheden op de vloer goed te controleren en onderstaande richtlijnen in acht te nemen. Samen kunnen we hiermee klachten voorkomen.

Wat kan u doen?

Opslag en transport

Bestel uw producten op tijd. Zo kunnen de producten acclimatiseren in een daarvoor geschikte ruimte en vervolgens bij een optimale temperatuur verwerkt worden. Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat u alle producten tijdens opslag en transport tegen kou (<2°C) dient te beschermen. Er zijn producten die andere omstandigheden vragen. Voor de exacte temperatuur en luchtvochtigheid verwijzen wij u naar de productbladen.

Verwerking

Bij gebruik van onze producten in de winter geldt het volgende:

  • De vloertemperatuur dient minimaal 10 °C te zijn (ook 's nachts)
  • De verwerkingstemperatuur dient minimaal 15 °C te zijn
  • De minimale relatieve luchtvochtigheid (R.V.) is 40%
    Dit is met name een aandachtspunt bij lakken

Lagere temperaturen en/of een hogere relatieve luchtvochtigheid verlengen de droogtijd. Daarnaast hebben lagere temperaturen ook invloed op de doorharding en dus op het moment waarop de vloer belast kan worden. Wij raden af om te starten met lakwerkzaamheden als de relatieve luchtvochtigheid onder de 40% komt. Meet daarom te allen tijde de luchtvochtigheid, temperatuur en het dauwpunt van alle typen ondergronden. Een vochtmeter zoals Wolff V1 D4 Professional of omstandighedenmeter Wolff LVT15 kan u hiermee helpen.

Let op!

Er zijn producten die andere omstandigheden vragen. Voor de dispersie tegellijmen en dispersie voorstrijken geldt bijvoorbeeld dat zij extra beschermd moeten worden tegen kou (<10°C). Voor de exacte temperatuur en luchtvochtigheid per product verwijzen wij u naar onze productbladen.

Wat doen wij?

Verwarmde tussenopslag

Omdat wij het onze producten onderweg zo aangenaam mogelijk te maken, worden alle producten tijdelijk op een verwarmde tussenopslag opgeslagen. Bestellingen die bij ons in Haaksbergen worden afgehaald door onze transporteur zullen in een verwarmde ruimte opgeslagen worden en niet direct getransporteerd worden naar de diverse verdeelpunten in Nederland. Hierdoor voorkomen we dat onze producten 's nachts in onverwarmde vrachtwagens en depots komen te staan met bevriezing tot gevolg.

Wat betekent dit voor uw bestellingen?

De genomen (voorzorgs)maatregelen hebben enige invloed op onze normale dienstverlening:

  • Tijdszendingen kunnen wij (tijdelijk) niet garanderen. Wij zullen u hierover vooraf informeren.
  • Door de onderlinge verschillen in vorstgevoeligheid, kan het zijn dat bestellingen gescheiden worden aangeleverd (bijvoorbeeld egalisaties en primers)
  • Indien dit het geval is, kan het zijn dat u (tijdelijk) een aparte factuur voor de verschillende leveringen ontvangt. Dit kunnen we helaas niet aanpassen.
  • Zendingen naar Duitsland en België zullen met extra thermoverpakking worden verstuurd

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze Verkoop Binnendienst.