Downloads

Persmap codex nieuwe fabriek ZIP, 29 mb   download  
 
 

Direct contact 

U kunt ons bellen op:
+31 (0)53 573 73 73

 Meer 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Ulm (Duitsland), 31.10.2018 - Nieuwbouw codex in Duitse Ulm gereed

Klaar voor de toekomst met ultramoderne productie van poedertegellijm

Na een bouwperiode van slechts anderhalf jaar is de nieuwe fabriek van codex GmbH &Co. KG klaar voor gebruik! In het Duitse Ulm zijn medewerkers verhuisd, is de opening groots gevierd en rolden de eerste zakken tegellijm al van de band. Op het stuk grond ter grootte van 10.000 m² is een high-end productietoren verwezenlijkt, een groot magazijn en een kantoorgedeelte met een eigen Research & Development ontwikkelingscentrum en een grote trainingsruimte voor klanten en medewerkers. Daarmee kan nationaal én internationaal worden voldaan aan de toenemende vraag naar codex-producten. Zo ook in Nederland, waar codex vanuit Uzin Utz Nederland, gevestigd in het Twentse Haaksbergen, wordt geleverd.

“In de nieuwe 34-meter-hoge productietoren is het hart  van onze productie ondergebracht”, vertelt Mario Meuler, Directeur van codex GmbH & Co. KG. “Met onze nieuwe productiefaciliteiten hebben we technisch een niveau bereikt waarmee we in staat zijn om 60.000 ton poederproducten per jaar te produceren. Daarmee hebben we onze capaciteit aanzienlijk uitgebreid en biedt het ons de mogelijkheid flexibel te zijn en in te spelen op de wensen van de klant.” Zowel nationaal als internationaal. Deze flexibiliteit wordt ook doorgetrokken naar de nieuwe trainingsruimtes, waar nu voldoende mogelijkheid en ruimte is de know-how over de producten met zowel klanten als medewerkers te delen. 

Modern, open interieurconcept

In het drie verdiepingen tellende kantoorgebouw bevinden zich op de begane grond naast moderne vergaderzalen, een nieuw trainingscentrum en een uitnodigende kantine. Op de eerste verdieping werken applicatiespecialisten hand-in-hand samen met de collega’s van R&D. “Deze korte lijntjes maken het mogelijk om nog dichter bij de ‘markt’ te werken en om in te spelen op de wensen en behoeften van de klant” zegt Mario Meuler. Op de bovenverdieping bevindt zich het Management tezamen met de afdelingen Marketing en Productmanagement. Hier is de nadruk gelegd op een open ruimteconcept. Alle medewerkers zijn ‘flexibel’  en hebben naast het werken aan hun bureau, de mogelijkheid op informele plekken te overleggen, ideeën uit te wisselen of zich terug te trekken. Een creatieve lounge zorgt daarnaast voor een sfeervolle en gezellige afwisseling, zodat plezier op het werk en de teamgeest worden versterkt.  

Combineren van functionaliteit, design en duurzaamheid

De bouw en planning was in handen van Planungsbüro Nething Generalplaner uit Neu-Ulm. Naast de hoge mate van functionaliteit hechtte de bouwheer ook veel waarde aan een duurzame manier van bouwen. De nieuwe fabriek van codex voorziet onder andere in een geavanceerd zonne-energie systeem, een waterwarmtepomp, een bufferopslagtank van meer dan 4.000 liter en een centraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De koeling wordt opgewekt middels de warmtepomptechnologie, het drinkwater wordt gezuiverd, de warmte wordt teruggewonnen uit de serverruimte en gebruikt als energie. 

Facts & Figures

In totaal werd er 20.000 m³ aarde uitgegraven, 5.000 m³ beton en bijna 1.200 ton staal verwerkt in de nieuwbouw. In de loop van de gehele bouwperiode waren ongeveer 25 bedrijven betrokken bij de bouw van de nieuwe fabriek. Alleen al voor de massieve staalbetonconstructie voor de productietoren werd 450 ton staal gebruikt. Directeur Mario Meuler is enthousiast: “Alle betrokkenen hebben fantastisch werk verricht. Vanaf de eerste paal die in de grond werd geslagen in april 2017 tot  en met de verhuizing eind september en de officiële opening een week geleden verliep alles volgens plan. We zijn ook trots op de grootformaat tegels die overal in het kantoorgedeelte zijn toegepast. Uiteraard met onze codex-producten.”

Groei

Het merk codex is in 2007 ontstaan vanuit UZIN Tegels en Natuursteen – met 15 medewerkers. Afgelopen 1 januari heeft de Uzin Utz AG de businessunit codex – verwerkingsmaterialen voor Tegels en Natuursteen – losgekoppeld en de zelfstandige onderneming Codex GmbH & Co. KG opgericht. In Nederland wordt codex vanuit Uzin Utz Nederland geleverd, evenals codex GmbH & Co. KG een dochter van de Uzin Utz Group. 

 

< Klik op de afbeelding voor meer afbeeldingen > 

Downloads

Persmap codex nieuwe fabriek ZIP, 29 mb   download