Downloads

Persmap Nieuwe look voor codex ZIP, 36 mb   download  
 
 

Direct contact 

U kunt ons bellen op:
+31 (0)53 573 73 73

 Meer 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Ulm (Duitsland), 21.01.2019 - Nieuwe look voor codex

codex start het nieuwe jaar in een nieuw jasje

Met de recente verhuizing naar de nieuwe fabriek in het Duitse Ulm heeft codex tevens een nieuw corporate design ontwikkeld. Het logo, de verpakkingen en het drukwerk zijn perfect op elkaar afgestemd en alle uitingen krijgen een moderne, herkenbare uitstraling. Met de kleur groen als sleutelelement blijft de herkenningswaarde van het succesvolle tegellijmmerk ongewijzigd. Het nieuwe corporate design is deze week op ’s werelds grootste vakbeurs BAU in München aan het bredere publiek gepresenteerd. In Nederland wordt een en ander in het eerste kwartaal van 2019 uitgerold.  

“Met de nieuwe, geïntegreerde merkencommunicatie willen we na 10 succesvolle jaren op de (Duitse) markt het merk nog verder aanscherpen en een eenduidige, moderne uitstraling neerzetten“ zegt Mario Meuler, Directeur codex GmbH & Co. KG, over de relaunch van het corporate design. Met het principe “Think different” heeft codex inmiddels grote marktaandelen gewonnen op de Duitse markt en een steeds groter aandeel in internationale markt. “De opvallende, jonge en dynamische communicatie past bij de persoonlijkheid van het bedrijf en de medewerkers. Deze lijn trekken we nu door om ons klaar te stomen voor de toekomst – inclusief de online zichtbaarheid en uitingen. Het logo is verfrissend, de verpakkingen rustiger en de uitingen in drukwerk stoer en opvallend”, zegt Meuler. 

Succesvol merk in een nieuw jasje 

Het merk codex is in 2007 ontstaan vanuit UZIN Tegels en Natuursteen, met destijds 15 medewerkers. Op 1 januari 2018 heeft de overkoepelende Uzin Utz AG de businessunit codex – verwerkingsmaterialen voor Tegels en Natuursteen – losgekoppeld en de zelfstandige onderneming codex GmbH & Co. KG opgericht. Vandaag de dag telt codex in Ulm 75 medewerkers en is het merk inmiddels in 10 landen vertegenwoordigd. In Nederland wordt het merk vanuit Uzin Utz Nederland vertegenwoordigd, wat evenals codex GmbH & Co. KG een dochteronderneming is van de Uzin Utz Group. 

Opvallend groen logo 

Het merk codex staat voor hoogwaardige productsystemen voor het professioneel verwerken van tegels en natuursteen, maar ook voor vele extra’s voor de tegelzetter. “Met de toegevoegde waarde die wij bieden – zoals technische kennis en praktische ondersteuning op het werk – onderstrepen wij de professionaliteit waar wij voor staan” legt Mario Meuler uit. Net als het opvallende, groene logo blijft deze professionaliteit hetgeen dat codex kenmerkt. 

Downloads

Persmap Nieuwe look voor codex ZIP, 36 mb   download