Direct contact 

U kunt ons bellen op:
+31 (0)53 573 73 73

 Meer 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Haaksbergen, 20.06.2019 - Verwerking en opslag bij zomerse temperaturen

Het wordt warm! En dat vraagt om extra aandacht als het gaat om de opslag en verwerking van onze codex-producten. Onze Applicatie Specialist geeft tips!

Verwerking
Door hoge temperaturen en zonneschijn kunnen onze producten zich anders gaan ‘gedragen’. De verwerkbaarheid en de uiteindelijke kwaliteit van het tegelwerk kunnen daardoor veranderen. Door een verkorte opentijd is het raadzaam om bij het instrijken van lijm en voeg een kleiner oppervlak te hanteren. Draag er zorg voor dat de te verwerken producten niet aan direct zonlicht worden blootgesteld zodat u op uw gebruikelijke manier met onze producten kunt werken.

Ook het toe te voegen water kan te warm zijn. Door een waterslang in de zon te laten liggen zal het water opwarmen waardoor het water te warm wordt om te gebruiken voor onze producten. Vul bijvoorbeeld in de ochtend een watervat in de schaduw om dit onder controle te krijgen. Zo kunt u ook in de zomer gegarandeerd zijn van de kwaliteit en verwerkbaarheid van onze codex-producten.

Opslag
Evenals uzelf, vinden onze producten het niet fijn om een hele dag in de volle zon te staan. Let erop dat u het materiaal juist opslaat. Heeft u in het bouwwerk geen ruimte voor opslag? Sla het materiaal dan op aan de schaduwzijde van het bouwwerk zodat zonlicht de producten niet kan bereiken.

En tot slot… Zorg net zo goed voor uzelf als voor onze producten. Vermijd de zon waar mogelijk en vergeet niet voldoende water te drinken!