Referenties

 
 
 

Reinier de Graaf ziekenhuis

Een grote puzzel bij de nieuwbouwlocatie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

  • Merk: CODEX

Op de nieuwbouwlocatie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft is de vloer onderhanden genomen door TGLS! Er ligt een volledig nieuwe tegelvloer. De vloer was een hele puzzel. De vloer bestaat uit tegelwerk van maar liefst 32 verschillende maten en kleuren. Voor de verwerking en verlijming van deze tegels is gebruikgemaakt van deskundig advies van codex en zijn diverse codex-producten toegepast.

De uitdaging voor codex zat hem in de dekvloeren op de begane grond. Om daar kans op scheurvorming vanuit de zandcement dekvloer te voorkomen, is in de entree als eerste de codex Hydrostop toegepast. Deze mat dient als ontkoppeling voor de tegels zodat werking vanuit de dekvloer zich niet doorzet in de tegels. Deze codex Hydrostop is verlijmd met codex Power RX 6 Turbo snellijm. Op deze codex Hydrostop zijn de tegels vervolgens verlijmd met flexibele dunbedmortel codex Power CX 3.

Voor het tegelwerk in de gangen van het ziekenhuis bleek een dikker lijmbed nodig. Daarom is daar gekozen voor verlijming met de lichtgewicht dunbedmortel codex Power Maxx. Alle ondergronden zijn voorgestreken met de codex FG 330.

Zeer emissiearm en garantie voor 10 jaar

Alle codex-producten die tijdens dit project zijn toegepast zijn zeer emissiearm, volgens het Ecotec-systeem van codex. Onder het milieulabel “Ecotec”, worden kwaliteitsproducten geleverd, systemen die perfect op elkaar zijn afgestemd.

Uniprogarant-systeem
Daarnaast is voor dit project gebruikgemaakt van het Uzin Utz garant-systeem, waarbij een garantie is afgegeven voor 10 jaar. Deze garantie is afgegeven in samenwerking met TGLS! en was de opdrachtgever van groot belang. Hiermee heeft de opdrachtgever namelijk de zekerheid dat de zware belasting voor de tegelvloeren gewaarborgd is.